2.01.2010

00'ların sonu 10'ların başında adam olmaya çalışmak...

Yılların 2000 diye başlamasından mütevellit olsa gerek, kimse bir 10 yıllık periyodun bittiğinden ya haberdar değil, ya da benim kadar kimsenin umrunda değil. Gerçi 70'ler, 80'ler diye diye ortalıkta dolanan bir sürü insan varken 00'lar çağının geçip gittiğini önemsemiyor olmak mantıksız; olsa olsa durumun farkında olmamaktır... Bakalım üstünden yıllar geçince belki anlayacağız bu 10 yılı geride bıraktığımızı.

Peki kişisel olarak bakarsak, neler geçti bu 10 senelik periyotta şöyle bir göz atalım... Ortaokuldan ve liseden mezun olduk, başka ülkede yaşadık, tekrar yurda döndük üniversiteye başladık ve hala okumaktayız.

Amma velakin duygusal olarak bakarsak karmakarışık bir halde geçti bu yıllar. Öncelikle çocuk girdiğimiz yollardan adam olarak çıkmaya çalışıyoruz. Adam olma yolunda katettiğimiz mesafe çok fazla. Özellikle şu son yılda yaşadıklarımı 10 senede yaşasam belki anca hazmedebilirdim. Hızlandırılmış bir dibe çöküş yaşadım ve işin kötüsü hala yere çarpmadım. Yere çarpmış olsam belki, bir şekilde hasar tespiti yapıp tekrar o güzel günlere dönüşümün ihtimalleri üzerinde durabilirim ancak şu durumda hala yere çakılma evresindeyim. Hal böyle olunca beklemekten başka çaremiz yok. Düşmek biraz daha az acıtsın diye dal aramaktayız.

Neticesinde bir seneden çok, bir dönem geride kaldı. Artık bu periyotun nasıl başladığını biliyoruz, bütün mesele nasıl biteceğinde.

Her ne kadar umutsuz olmak için milyonlarca neden varsa ve iyi giden herhangi bir şey yoksa; yine de insan olmanın salaklığı sayesinde hala gülüp eğlenebiliyoruz. Ve belki de bu salaklık sayesinde tekrar o güzel günleri yakalayacağız.

Herkese umut diliyorum.

Hiç yorum yok: